Frågor och svar
Ja, som heltidsstuderande på plats på Idrottsfolkhögskolan har man tillgång till de allmänna ytor som inte går att boka. Gym och dess utrustning kan också nyttjas i mån av plats. Stäm av med hallpersonalen om du är osäker vilka ytor du kan träna på.
Absolut, det finns ett studentcampus där man kan bo ensam i en etta eller dela en tvåa med en annan student. Läs mer under Studentboende.
Undervisningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Skolan tar ut en kursomkostnad för studiebesök, försäkring, skolarrangemang, kopiering, m m se respektive kurs för kostnad. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
Du går i skolan måndag till fredag (ca kl.8.30-16.00) så ett extrajobb på övrig tid går bra att ha.
Nej, våra utbildningar har spridda åldrar. Däremot finns en åldersgräns hos CSN för att få studiemedel. Läs mer på csn.se.
En eftergymnasialutbildning kan vara en utbildning på högskola, universitet, folkhögskola eller yrkeshögskola.
Olika eftergymnasial utbildning har olika krav för vad som krävs för att kunna bli antagen. På Idrottskonsulentutbildningen och Tränarutbildningen som är två av Bosön Idrottsfolkhögskolas eftergymnasiala utbildningar krävs att du har grundläggande behörighet dvs att du är godkänd i de tio gymnasiegemensamma ämnena samt att du uppfyller omfattningskravet på motsvarande 3 års gymnasiestudier. Du kan också antas på reell kompetens.
Om du saknar grundläggande behörighet kan du läsa in det på folkhögskolans Allmän kurs. Allmän kurs är motsvarigheten till gymnasieskolan. Läs mer om Allmän kurs på Bosön Idrottsfolkhögskola här.
Folkhögskolan är en egen unik skolform. Folkhögskolan är en form av vuxenutbildning och vänder sig i första hand till vuxna som är 18 år eller äldre. Något som utmärker folkhögskolan är samtal och gemensamt lärande i grupp. Det är vanligt att arbeta både praktiskt och teoretiskt i projekt. Utbildningen anpassas efter deltagarnas förkunskaper och erfarenheter och de får själva vara med och påverka sin utbildning.
Utbildningen på folkhögskola är fri, kurserna står fria från centrala läroplaner och den kommunala vuxenutbildningen. På allmän kurs läser man inte bara behörighetsämnen utan även ämnen med idrottsanknytning.
På folkhögskola räknar vi inte poäng och vi ger inte betyg i enskilda ämnen. Istället får du efter avslutade godkända studier ett behörighetsintyg med ett omdöme och de behörigheter du är godkänd i. Det är med omdömet som du sedan kan söka vidare till universitet och högskola. Läs mer här.